Huisstijlen

De opzet voor de huisstijl van het CBKU (Centrum Beeldende Kunst Utrecht) is vergelijkbaar aan die van Corrosia. De basis bestaat uit een lettertype, die in verschillende uitingen tot het CBKU is te herleiden, soms heel expliciet, soms wat meer op de achtergrond.

 

Dit idee ontstond naar aanleiding van de briefing. Het CBKU wilde in 2006 zichtbaar zijn in de uitingen van een aantal projecten (zoals Zangsporen) die onder een andere naam bestonden, zonder dat er een logo of iets vergelijkbaars zou worden gebruikt. Het gebruik van een uitgesproken lettertype leek mij hiervoor een goede oplossing.

 

Ten gevolge van de bezuinigingen hield het CBKU in 2012 op te bestaan.

 

CBKU | 2006


Corrosia is een kunstencentrum in Almere Haven met een expositieruimte (Corrosia Expo) en een theaterzaal (De Roestbak) waar naast beeldende kunst en theater ook debat, literatuur en film wordt geprogrammeerd. De organisatie is gehuisvest in één van de eerste gebouwen van Almere.

 

In 2012 heb ik een nieuwe huisstijl voor Corrosia ontworpen door een lettertype te tekenen dat alleen door deze organisatie wordt gebruikt.
De Ardea, die ik heb genoemd naar een geslacht uit de familie van de reigers, zorgt ervoor dat de organisatie herkenbaar blijft in verschillende uitingen, waarbij het niet uitmaakt of deze door een ontwerper zijn gemaakt of door een medewerker van Corrosia.

 

Corrosia | 2012/2013